Hameiul din care este produsa berea contine xanthohumol, un flavonoid cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, antiinflamatoare si anticanceroase. Dar cercetatorii au constatat si ca acesta, administrat in doze mari, imbunatateste functia cognitiva la soarecii tineri. Flexibilitatea cognitiva a soarecilor a fost testata, dupa opt saptamani de tratament, cu un labirint special conceput. Cercetatorii au observat ca animalele care ingerasera constant acest flavonoid au fost mult mai vioi si au dat semne de "ameliorare intelectuala", dupa cum precizeaza studiul, reusind sa iasa mai usor din labirint.
"Xanthohumol este un compus vegetal natural care se gaseste doar in hameiul folosit pentru fabricarea berii. Un om ar trebui sa consume 2.000 de litri de bere pe zi pentru a ajunge la cantitatea de xanthohumol folosita in acest studiu realizat pe soareci", precizeaza Kathy Magnusson, co-autor al studiului. Adica, echivalentul a aproximativ 3.500 de halbe de bere.
Sursa foto: news.wjct.org