Social

#benzina #continut biocarburanti #aditivi metalici

Benzinariile, obligate sa afiseze informatii despre continutul de biocarburanti din combustibili

De la 1 ianuarie 2013, benzinariile vor fi obligate sa afiseze "la pompa" o serie de informatii legate de continutul de biocarburanti si tipul acestora. Clientii vor afla daca in componenta combustibililor pe care-i cumpara se afla aditivi periculosi pentru motoare.

Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern privind continutul de componenti bio, de la 1 ianuarie, distribuitorii finali "sunt obligati sa afiseze la pompa o eticheta care include informatii privind cifra octanica 'research', continutul de biocarburanti, existenta aditivilor metalici si precizarea standardului aplicabil".

In cazul in care benzina contine aditivi MMT, distribuitorii de combustibili au obligatia sa includa pe eticheta si continutul de aditivi metalici in benzina. MMT este un aditiv pe baza de mangan incriminat de organismele europene, deoarece poate duce la deteriorarea motoarelor autovehiculelor.

Sursa foto: business-forum.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea