Social

#procurori dna #antecontract vanzare teren #fals in acte #becali risca inchisoarea #cazul valiza

Becali risca 2 ani de inchisoare in cazul Valiza

Patronul Stelei , Gigi Becali, risca sa petreaca 2 ani in inchisoare daca va fi gasit vinovat de fals in inscrisuri sub semnatura privata , in celebrul dosar " Valiza cu bani ".

Procurorii DNA au reusit sa demonstreze ca latifundiarul a mintit in legatura cu antecontractul de vanazre-cumparare a terenului din Cluj, alibiul lui Becali in acest caz.

Finantatrul ros-albastrilor a sustinut ca antecontractul a fost semnat in data de 15 aprilie 2008, intre orele 17.00 si 19.00 la palatul sau din Aleea Alexandru, fiind prezenti Radu Marino, proprietarul terenului, avocata Alina Ciul si martorii Victor Piturca si Raul Volcinschi.

Procurorii au demonstrat insa, ajutati de ofiteri SRI, ca nici Becali, nici avocata si nici proprietarul terenului nu puteau fi la palat in data 15 aprilie 2008, intre orele precizate.

Gigi Becali: patronul Stelei s-a aflat in Ploiesti in dimineata zilei de 15 aprilie iar in intervalul 17.00-19.00 se afla la casa sa din comuna Pipera. Mai mult, procurorii au inregistrarea traficului rutier pe soseaua Bucuresti - Ploiesti, masina lui Becali aparand in imagini.

Proprietarul terenului, Radu Marino: acesta s-a aflat in Cluj in 15 aprilie 2008, intre orele 08.20 si 13.12, avand un proces la Tribunalul Cluj. Marino declarase ca a venit in Bucuresti in seara zilei de 14 aprilie, semnand antecontractul in dimineata zilei urmatoare in jurul orei 10.00.

Avocala Alina Ciul: sustine ca intelegerea dintre Becali si Marino s-a semnat intre orele 17.00 si 19.00 la palatul latifundiarului, insa ea a fost localizata in acel interval, pe baza telefonului mobil, intr-o zona din sectorul 4 din Bucuresti, la mare distanta de resedinta lui Becali.

Concluzia procurorilor DNA este ca documentul prezentat ca alibi de Becali a fost intocmit in data de 19 mai 2008: " George Becali a initiat si a participat la intocmirea, in data de 19 mai 2008, a doua antecontracte de vanzare-cumparare cu mentiuni nereale sub aspectul datei, continutului si vointei reale a partilor. Inscrisurile falsificate au fost ulterior folosite atat in prezenta cauza penala, cat si la comisiile FRF. Inculpatii Marino, Ciul, Volcinschi si Piturca au actionat cu buna stiinta la perfectarea frauduloasa a celor doua antecontracte".

Ce risca patronul Stelei? Conform articolului 290 din Codul Penal "falsificarea unui Inscris sub semnatura privata, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea