Social

#rezultate referendum #biroul electoral central #demitere traian basescu #rezultate finale referendum

BEC a anuntat rezultatele finale ale referendumului

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, miercuri, rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie, care a vizat demiterea presedintelui Traian Basescu.

Din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, de 18.292.464, au participat la referendum 8.459.053, reprezentand 46,24%. 87,52% dintre alegatori (7.403.836 de persoane) au votat pentru demitere lui Basescu, iar 11,15% (943.375 de persoane) s-au pronuntat impotriva. 1,32% (111.842 de persoane) dintre voturile exprimate au fost nule.

Gabriela Bogasiu, presedintele BEC, a declarat ca procesul verbal privind rezultatele finale ale referendumului a fost semnat miercuri dimineata de membrii Biroului. Documentul va ajunge in scurt timp la Curtea Constitutionala, care la randul sau va intocmi un proces verbal de primire.

Potrivit reglementarilor legale actuale, pentru ca referendumul sa fie validat, era necesara o participare la vot de cel putin 50% plus unu din numarul alegatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea