Social

#ritual botez #ips teodosie #botez #bebelus mort botez #bebelus mort dupa botez

Bebelusul inecat nu schimba nimic! IPS Teodosie: “Nu ne intimidam! Nu se schimba nimic!”

Decesul bebelusului din Suceava, care a inghitit apa in timp ce era scufundat in cristelnita, a zguduit o tara intreaga. Desi multi oameni nu sunt de acord cu aceasta procedura barbara de a boteza copilul, prin scufundare totala in apa, Arhiepiscopul Tomisului sustine ca acestea sunt procedurile si ca apar in sfintele Canoane. Mai mult, sustine ca nu va schimba nimic si ca preotii nu trebuie sa se intimideze (referindu-se la cazul bebelusului din Suceava).

 

Nicicum nu se schimba ritualul. Canoanele acestea referitoare la credinta sunt valabile si peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidam. Asa a fost si cu lingurita. Pai cum sa schimbi lingurita? Nu se schimba nimic!”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de Hotnews.

“Asa a fost si cu lingurita. Pai cum sa schimbi lingurita?” prin aceasta fraza IPS Teodosie se refera la recomandarea Patriarhiei de a se folosi lingurite de unica folosinta in contextul pandemiei de coronavirus. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea