Social

#cancer #riscuri #minori # sucuri carbogazoase #interzicere comercializare #sucurile acidulate

Bauturile carbogazoase, interzise minorilor

Sucurile carbogazoase ar putea fi vandute doar persoanelor care au peste 18 ani, pe baza cartii de identitate, daca initiativa deputatului Alin Popoviciu va fi adoptata de Parlament.

Deputatul Alin Popoviciu sustine ca aceste sucuri acidulate contin substante cancerigene, pe care producatorii le folosesc pentru a le da un gust mai bun, insa ascund acest lucru consumatorilor, nespecificandu-le pe etichete.

De asemenea, deputatul a declarat ca, inainte de a propune interzicerea comercializarii bauturilor carbogazoase persoanelor sub 18 ani, s-a consultat cu mai multi medici si specialisti in chimia alimentara si a aflat ca aceste bauturi pot provoca boli foarte grave, chiar fatale.

Initiativa legislativa a deputatului Alin Popoviciu propune ca sucurile acidulate sa fie vandute exact ca tigarile si alcoolul: doar persoanelor peste 18 ani, care sunt capabile sa realizeze riscurile la care se expun daca consuma aceste bauturi.

Sursa foto: actualitateabuzoiana.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea