Social

#bauturi alcoolice #zahar bauturi alcoolice #continut zahar bauturi

Bauturile alcoolice preferate, mai periculoase decat credeai. Iata de ce

Sase lingurite de zahar (25g) este limita normala de consum zilnic pentru o persoana adulta, a anuntat in cursul acestei luni Organizatia Mondiala a Sanatatii. Zaharul insa are obiceiul de a se "ascunde" si in diverse bauturi, inclusiv cele alcoolice, nu doar in alimente.

Berea, vinurile, ginul tonic sau whisky-ul contin cantitati diferite de zahar. Pentru a te incadra in limita de 25 de grame, iata cat poti servi din acestea: un pahar de gin cu apa tonica (250 ml) contine echivalentul a 3,5 lingurite de zahar (14 g), in timp ce 25 ml de whisky reprezinta 0,5 lingurite de zahar.

Cidrul irlandez Bulmers te poate da de-a dreptul peste cap. Aceasta bautura contine in 568 ml nu mai putin de 5 lingurite de zahar. O bere belgiana insa este mult mai recomandata, intrucat contine echivalentul a 0,5 lingurite de zahar.

Vinul este, de asemenea, recomandat, soiurile Pinot Gris si Merlot, ba chiar si sampania, se inscriu in limita de 0,5 lingurite zahar/pahar.

Sursa foto: tlzd.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea