Social

#bauturi acidulate #sucuri dulci #sistem vascular

Bauturile acidulate si sucurile dulci, adevarate bombe pentru sistemul vascular

Presiunea sangelui in sistemul vascular poate creste cu aproximativ 70% in cazul consumului de sucuri cu un continut mare de zahar, avertizeaza cardiologii americani. Daca pana acum erau privite ca un pericol pentru silueta, avertismentul medicilor de la Spitalul Derby din Connecticut pune anumite racoritoare acidulate si sucuri de fructe pe lista bauturilor periculoase.

410.000 persoane au fost incluse in studiul efectuat de cardiologi, iar efectele consumului de bauturi cu un continut mare de zahar au aratat o influenta semnificativa asupra presiunii sangelui in cazul majoritatii consumatorilor. Intre 26% si 70% dintre participantii la studiu au prezentat cresteri importante ale valorii tensiunii arteriale dupa consumul de bauturi indulcite cu zahar.

Incidenta este si mai drastica in randul consumatorilor copii, acestia fiind afectati in proportie de 86%. Consumul bauturilor indulcite cu zahar este deja corelat cu riscul de aparitie a diabetului, obezitatii si a bolilor cardiovasculare.

Sursa foto: ljepota.ba

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea