Social

#batrani #gripa porcina #vaccin #persoane cu handicap #strategie

Batranii vor fi primii vaccinati impotriva gripei porcine

Strategia comunca de vaccinare impotriva gripei AH1N1 a fost detaliata astazi de Comisarul European pentru Sanatate, Androulla Vassiliou. Primii vaccinati vor fi batranii si persoanele cu handicap.

Odata cu perfectionarea unui vaccin impotriva gripei porcina, productia limitata a acestuia impune stabilirea unor grupe prioritare care sa beneficieze de imunizare . 

"Cred ca este foarte important ca statele membre sa se puna de acord asupra modalitatilor de producere si de distributie a vaccinurilor", a declarat Vassiliou la reuniunea ministrilor europeni ai Sanatatii, citata de Evenimentul Zilei.

Comisarul a explicat ca productia vaccinului dureaza si ca nu va putea fi distribuit tuturor in acelasi timp, motiv pentru care batranii si persoanele cu handicap vor fi prioritari.

Vassiliou a avertizat si asupra faptului ca Organizatia Mondiala a Sanatatii are putea sa decreteze in curand faza de pandemie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea