Social

Batalia Oprescu-Blaga se va transa la limita

Batalia Oprescu-Blaga pentru Primaria Capitalei s-ar putea incheia la o diferenta de 10.000-15.000 de voturi.

Ion Iliescu si Traian Basescu se confrunta maine, sub doua „pseudonime“, in alegerile pentru Primaria Capitalei. Iliescu, pitit in spatele „independentului“ Sorin Oprescu, tinteste spre eliminarea PDL din administratia Capitalei.

Basescu, in schimb, cauta sa-si mentina suprematia pe Bucuresti, cu ajutorul mainii sale drepte PDL, Vasile Blaga. In primul tur , diferenta dintre cei doi a fost de 3.000 de voturi in favoarea candidatului „independent“.

Ultimul sondaj INSOMAR arata ca intre Oprescu si Blaga este o lupta stransa. „Independentul“ avea un usor avantaj, de 2-3%, cat marja de eroare. La o participare de 25-30%, batalia pentru Capitala s-ar putea transa la o diferenta de 10.000-15.000 de voturi.

Iliescu i-a promis un consiliu general

Avantajul lui Sorin Oprescu: este independentul cu vreo 10-12 partide in spate (PSD, PNL, PRM, PC si inca vreo cateva de buzunar, printre care si Uniunea Pensionarilor lui Petre Roman), partide care i-au adus in primul tur cele 165.000 de voturi.

Daca PSD l-a sprijinit pe furis in primul tur, acum nu se mai fereste. O decizie a conducerii PSD, luata la sugestia lui Ion Iliescu si a lui Adrian Nastase, cere membrilor de partid sa-l sustina pe Oprescu. Rand pe rand, toti liderii PSD s-au conformat, inclusiv Marian Vanghelie. Mai putin Cristian Diaconescu si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu .

Ultimul si-a anuntat sustinerea explicita pentru Vasile Blaga. Sustinerea PSD fata de Oprescu a mers pana acolo incat Ion Iliescu si Marian Vanghelie s-au angajat sa-i gaseasca o majoritate in Consiliul General al Capitalei.

 Guvernarea Bucurestiului, daca Oprescu ajunge primar, va fi facuta in viziunea liderilor PSD de o alianta cu PNL, PRM si PNG. Alianta este negociata pe relatia cu PNL si PNG de Vorel Hrebenciuc.

Continuarea in Evenimentul Zilei 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea