Social

#nicolas sarkozy #angela merkel #aderare #romania #schengen #traian băsescu

Basescu, suparat pe Sarkozy si Merkel: Ma asteptam sa-mi spuna ca se vor opune

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat, joi seara, la postul national de televiziune, ca s-ar fi asteptat sa fie avertizat de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu privire la opozitia celor doua state la aderarea Romaniei in spatiul Schengen .

"Peste noapte si fara avertisment, macar ma asteptam ca unul din colegii mei din Consiliu (n.r. – European) ori domnul presedinte Sarkozy. ori doamna cancelar Merkel sa spuna: ‘Uite, domnule presedinte, noi vom fi impotriva’", a declarat seful statului.

Traian Basescu a catalogat drept “incorecta” atitudinea ministrilor german si francez de Interne, care au au trimis in decembrie 2010 o scrisoare la Comisia Europeana in care apreciau ca este "prematur" sa se permita aderarea celor doua tari la zona Schengen in martie 2011 .

"As vrea sa tragem o concluzie. Este incorecta atitudinea celor doi ministri, deocamdata, fata de Romania si nu putem tolera aceasta abordare", a declarat Basescu. El a subliniat ca "este o discriminare la adresa Romaniei".

"Nu putem tolera, pentru ca, daca acum stam ca ramele, cum ne recomanda foarte multi - stati, sa stam linistiti, ca sunt marile state ale UE... Da, sunt marile state, dar cei 22 de milioane de romani au dreptul la respect", a declarat presedintele.

"Romanii au dreptul sa fie in spatiul Schengen. Nu poti sa jignesti, sa tratezi asa 22 de milioane de romani", a mai spus seful statului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea