Social

#alexandru sassu #rodica culcer #campanie electorala #radio #tvr #mircea geoana #traian băsescu

Basescu si Geoana se bat pe TVR si radio

Partidele din coalitie au negociat impartirea controlului asupra posturilor tv si radio publice. Campania lui Basescu va fi sustinuta de TVR, in timp ce Radioul il va sustine pe Mircea Geoana.

Mircea Geoana si Emil Boc au hotarat ca inlocuirea sefilor posturilor TV si radio nationale: Alexandru Sassu (TVR) va fi inlocuit de PDL si PSD ii va gasi un inlocuitor Mariei Toghina, la sefia radioului, informeaza Cotidianul.

Societatea Romana de Radio va fi condusa de Dan Preda, fost redactor-sef la Rador si membru in Consiliul de Administratie, odata cu expirarea mandatului lui Toghina. La TVR situatia e mai complicata. Directorul general, Alexandru Sassu , poate fi demis doar odata cu Consiliul de Administratie, daca raportul de activitate al institutiei este respins de Parlamentul reunit in plen.

Raportul va fi prezentat pana pe 15 aprilie, iar deficitul financiar al SRTV ar putea duce la respingerea lui. Alexandru Sassu a fost numit de PSD la conducerea TVR, dar si-a suparat colegii de partid prin atitudinea pro-Oprescu din jurnalele de stiri.

PDL ar vrea ca Rodica Culcer sa conduca din nou departamentul de stiri, iar inlocuitorul lui Sassu ar putea fi Andi Lazescu. El a fost director executiv al TVR sub conducerea lui Stere Gulea si a fost propus anul trecut de PDL pentru consiliul de administratie al televiziunii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea