Social

Basescu: Regret ca l-am numit pe Tariceanu premier

Marius Tuca l-a intrebat aseara pe presedintele Traian Basescu, intr-o editie speciala emisiunii Tuca Show, daca regreta desemnarea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de premier.

Basescu a raspuns: Sincer? Da. Foarte sincer va spun ca da. Am crezut ca va fi partenerul meu. Optiunea dinsului a fost sa fie partenerul altui grup. Mi-as fi dorit mult, a spus el. In opinia lui Basescu, Alianta nu pare a mai avea un viitor comun, o fuziune intre PNL si PD fiind exclusa.

Guvernul sandrama

Basescu a dat asigurari ca actualul guvern va ramine in functie pina la 31 decembrie 2006. Seful statului a asemuit Cabinetul Tariceanu cu o sandrama si a afirmat: Tirit-grabis trebuie sa mergem cu ea (cu sandramaua n.r.) ca sa asiguram stabilitatea politica.

Pentru presedintele Basescu, PNL ar fi un partid tradator al interesului national, daca va declansa o criza politica inaintea datei de 1 ianuarie 2007, prevazuta pentru aderare. Basescu are si o explicatie pentru aceasta apreciere: Doar o criza politica ar putea amina acum aderarea Romaniei la UE. In opinia sa, PNL face tot posibilul pentru declansarea acestei crize. El a lasat sa se inteleaga faptul ca alegerile anticipate ar putea avea loc dupa 1 ianuarie 2007.

Stolojan nu si-a dat demisia

Traian Basescu a facut o afimatie foarte interesanta, el aratind ca Theodor Stolojan i-a delegat temporar lui Calin Popescu Tariceanu atributiile de presedinte al PNL, el neprezentindu-si niciodata demisia din functie. Traian Basescu a folosit adesea expresia tradare si a facut trimiteri in zona coruptiei atunci cind a vorbit despre adoptarea, ferita de ochii lumii, in Guvern, a ordonantei de privatizare a Loteriei Romane. Seful statului a criticat vehement adoptarea, in ajunul Craciunului , a unei ordonante de urgenta prin care 7% din veniturile incasate in urma privatizarii Loteriei Romane sa revina conducerii acesteia. El si-a exprimat speranta ca Parlamentul sa blocheze aceasta ordonanta.

Pe de alta parte, seful statului a folosit prilejul emisiunii lui Marius Tuca pentru a plati si alte polite. L-a criticat pe Constantin Ticu Dumitrescu pentru ca ar fi primit o decoratie Ordinul Muncii clasa a III-a de la fostul PCR. Cum pozam ca sfincsi ai luptei anticoruptiei si sa primim medalia Ordinul Muncii Clasa a III-a? Eu n-am primit o astfel de medalie, desi am condus nava-amiral a Flotei Romane, a mai spus Basescu.

El a fost de parere ca batalia pentru conducerea CNSAS este una pentru controlul politic al acestei institutii.

Oprea are concurenta

Istoricul Marius Oprea , presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, crede ca noua de analiza a dictaturii comuniste dubleaza atributiile institutiei pe pe care o conduce. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului este in subordinea Guvernului si a premierului. Persoana lui Vladimir Tismaneanu pusa in fruntea acestei comisii mi se pare o alegere fericita, pentru ca il consider specialistul cel mai competent. Daca pe domnul presedinte nu l-au convins miile de volume scrise despre comunism pina acum, poate va reusi sa o faca Vladimir Tismaneanu, a spus Oprea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea