Social

#comasare #guvernatori #regiuni #regionalizare #reforma regionalizarii

Basescu: "Regionalizarea va fi o catastrofa organizatorica"

Presedintele Traian Basescu s-a aratat extrem de nemultumit fata de demersurile facute de ministrul Liviu Dragnea si premierul Victor Ponta in ceea ce priveste reforma regionalizarii. Traian Basescu a declarat ca aceasta a inceput gresit si ca nu trebuie facuta o negociere a regiunilor, capitalelor si a guvernatorilor, ci o comasare.

Totodata, presedintele a precizat ca spera sa aiba o discutie cu premierul Victor Ponta si ministrul Liviu Dragnea in aceasta privinta, deoarece el nu va sustine acest proiect decat daca este bine facut.

"Mi se pare ca s-a inceput constructia invers si nu va da rezultate, va fi o catastrofa. O catastrofa organizatorica pentru ca s-a inceput de sus, marea batalie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a declarat Traian Basescu.

Traian Basescu a mentionat ca aceasta reforma ar trebui sa inceapa printr-o comasare a celor 3.200 de comune, din care peste o mie au potential financiar. De asemenea, Basescu a considerat ca trebuie facuta si o reorganizare a serviciilor descentralizate, in asa fel incat sa existe o singura conducere la un grup de cinci-sase judete.

Sursa foto: nasul.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea