Social

Basescu: "Nu-mi voi schimba atitudinea"

Presedintele si-a justificat aseara, intr-o declaratie, la Palatul Cotroceni, absenta de la sedinta Parlamentului dedicata suspendarii sale din functie. El a spus ca, in baza Constitutiei, „presedintele nu este obligat sa participe la astfel de dezbateri.“ Un alt motiv pentru care a „preferat“ sa nu se duca in plenul Legislativului il reprezinta „antecedentele comportamentale in Parlamentul Romaniei“. Aici a dat ca exemple faptul ca „la discursul de condamnare a comunismului a fost o atmosfera plina de insufletire“, precum si absenta parlamentarilor opozitiei atunci cind a venit in Parlament sa explice de ce a vorbit despre politicieni care fac legi pentru infractori . Comisia Tismaneanu vs Comisia Voiculescu Basescu a insistat asupra faptului ca, „pentru a nu fi o suspiciune , am preferat sa las Parlamentul sa se manifeste , sa ia deciziile pe care le considera constitutionale si corecte“. Dupa ce l-a facut „Felix Motanul“ pe Dan Voiculescu iar PC a fost catalogat drept „solutia imorala“, Basescu a reusit performanta de a nu-i pomeni numele, marginindu-se sa constate ca, daca el l-a pus in fruntea Comisiei de condamnare a comunismului pe Tismaneanu, de cealalta parte, „Parlamentul a nominalizat si el un presedinte de comisie“. „Seamana putin actiunea Presedintiei de condamnare a crimelor comunismului cu decizia Parlamentului de a constitui o comisie pentru condamnarea presedintelui“, a spus Basescu, care, in final, le-a transmis parlamentarilor ca nu se sperie de actiunea lor: „Nu-mi voi schimba atitudinea!“.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.