Social

#basescu justitie #raspundere magistrati csm

Basescu: Membrii CSM ar trebui sa raspunda individual

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi la sedinta CSM ca membrii Consiliului ar trebui sa inceapa sa raspunda individual si a criticat, totodata, sistemul judiciar pentru ca nu reuseste sa se mobilizeze in directia buna, astfel incat Romania sa scape de monitorizarea Comisiei Europene.

"Mi se pare extrem de important ca unul din lucrurile care acum nu exista - responsabilitatea membrilor CSM - sa se poata manifesta mai devreme sau mai tarziu", a spus presedintele.

Basescu a spus ca asumarea raspunderii individuale ar fi " un mod si de crestere a prestatiei CSM" si ca personal crede ca organismele care isi afirma colectiv raspunderea "nu raspund de nimic". "Nu a raspuns niciun magistrat in Romania si ma intreb de ce. De ce?", a adaugat Basescu.

Totodata, presedintele a spus ca este important ca Romania sa iasa de sub monitorizarea CE asupra domeniului Justitiei, subliniind ca este greu de inteles cum un sistem in care lucreaza "oameni instruiti" nu poate fi mobilizat in directia buna, astfel incat aceasta monitorizare sa se ridice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea