Social

#mircea geoana #alegeri prezidentiale #traian băsescu

Basescu l-a incuiat pe Geoana: "Ati fost azi-noapte la Vantu?"

"Am fost!" a fost replica lui Mircea Geoana, moment in care a inceput sa se balbaie si sa para vizibil stanjenit.

In confruntarea candidatilor din turul II al alegerilor prezidentiale, presedintele Traian Basescu l-a atacat pe mircea geoana prin prisma relatiilor cu "mogulii": Sorin Ovidiu Vantu, Dan Voiculescu si Dinu Patriciu.

Liderul PSD a incercat sa explice ca vizita pe care i-a facut-o lui Vantu la miezul noptii in noaptea de dinaintea confruntarii a fost pentru a discuta faptul ca l-a calificat pe omul de afaceri drept "malefic" intr-un interviu recent. "A fost un lucru decent, m-a sunat dupa interviul in care am spus ca e malefic si turbulent. (...) Nu am niciun fel de relatie in afara lucrurilor cinstite. E o uriasa minciuna, e penibil sa faca astfel de aluzii", a spus Geoana.

Seful statului a legat vizita lui Geoana la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vantu cu arestarea lui Nicolae Popa in Indonezia, urmarit prin Interpol in dosarul FNI, in care a fost implicat si proprietarul trustului Realitatea-Catavencu .

Vantu promite explicatii pe 7 decembrie

In urma dezbaterii, Sorin Ovidiu Vantu s-a declarat "siderat" ca faptul ca vizita nocturna a unui prieten este transformata in instrument de campanie electorala si a explicat ca va clarifica mai multe lucruri in prima zi dupa alegeri.

"Sunt prieten cu Mircea Geoana de patru ani de zile. Mi-a placut de cand era ministru de externe. Intre mine si Geoana este o relatie de prietenie , tot asa cum a fost o relatie de colaborare intre mine si Traian Basescu. De cate ori am fost intrebat daca am vreo relatie sau il cunosc pe Traian Basescu am negat din delicatete, pentru ca nu am vrut sa intru in conflicte politice. Da. Am avut o relatie de colaborare cu Basescu pana cand aceasta relatie s-a racit, dar nu ca urmare a prieteniei mele cu Geoana ci din cu totul si cu totul alte motive", a declarat Sorin Ovidiu Vantu la Realitatea TV.

Juramant pe biblie

La finalul confruntarii, moderatorul Robert Turcescu i-a provocat pe cei doi candidati la cate un juramant. Mircea Geoana a fost incurajat sa jure ca nu are nici un acord de trafic de influenta cu "mogulii", in timp ce Traian Basescu a fost provocat sa jure ca nu a lovit copilul in timpul mitingului electoral din 2004.

"Jur ca nu am promis niciun fel de avantaj material sau de influenta lui Sorin Ovidiu Vantu, lui Dinu Patriciu sau lui Dan Voiculescu, asa cum nu am promis niciun avantaj material sau de influenta niciunui alt om politic", a fost raspunsul lui Geoana.

"Jur ca nu l-am lovit nici in plex cu pumnul, nici in fata cu pumnul", a spus Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea