Social

#lucian croitoru #guvern #traian băsescu

Basescu l-a desemnat pe Lucian Croitoru pentru functia de prim-ministru

Dupa ce a respins propunerea PNL-PSD-UDMR pentru functia de prim-ministru - primarul Sibiului Klaus Johannis, presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe Lucian Croitoru pentru a forma un nou guvern.

Croitoru are la dispozitie 10 zile pentru a-si alege echipa care trebuie prezentata in fata Parlamentului.

Un alt nume vehiculat in PDL a fost cel al lui Mihai Tanasescu , fost ministru de Finante, actual reprezentant al Romaniei la FMI. Acesta a refuzat nominalizarea, informeaza Realitatea.net.

Presedintele l-a desemnat pe Lucian Croitoru dupa ce a respins propunerea PNL, sustinuta si de PSD si UDMR. Crin Antonescu a explicat ca partidul sau nu va sustine nici un alt premier in afara de Johannis.

Cine este Croituru

Lucian Croitoru are 52 de ani si a fost propus de PDL pentru functia de viceguvernator al BNR, pe care a castigat-o insa liberalul Bogdan Olteanu.

Croitoru a absolvit in 1982 Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. In 1998 a devenit profesor de macroeconomie internationala la ASE, Facultatea de Relatii Economice Internationale si presedinte al Centrului Roman pentru Politici Economice, pozitie pe cae o detine in continuare.

El a fost consilier principal al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, atat la banca centrala cat si pe durata mandatului de prim-ministru al lui Isarescu. Lucian Croitoru a devenit in 2003 consilier principal la Fondul Monetar International, dar in 2007 a revenit la BNR, pe postul de consilier al guvernatorului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea