Social

#traian basescu revolutie #eroi morti libertate

Basescu de 22 Decembrie: Avem datoria de a-i cinsti pe cei care au platit cu sange

La 19 ani de la Revolutie, presedintele Traian Basescu sustine ca perioada de tranzitie s-a incheiat, iar aderarea la Uniunea Europeana a reprezentat semnul intrarii intr-o noua etapa de dezvoltare si modernizare pentru Romania.

"Acum putem spune ca am depasit o perioada care a fost dificila pentru majoritatea romanilor. O perioada de tranzitie, in care dificultatile cauzate de mostenirea sistemului totalitar s-au combinat cu dificultatile specifice unui proces profund de transformare politica si sociala. Aderarea acum doi ani la Uniunea Europeana a fost semnul intrarii intr-o noua etapa de dezvoltare si de modernizare", se arata intr-un mesaj transmis de seful statului la aniversarea a 19 ani de cand regimul totalitar comunist a fost inlaturat din Romania.

Revolutia din decembrie 1989 le-a redat romanilor demnitatea si libertatea de a fi ei insisi, spune seful statului, amintind ca avem datoria de a-i cinsti pe cei care au platit cu sange pentru libertatea de care ne bucuram acum.

Presedintele spune ca in astfel de momente trebuie sa ne amintim de ce s-au revoltat romanii cu 19 ani in urma si ca a durat 17 ani pana ca sperantele nascute din Revolutia anticomunista sa se implineasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea