Social

Basescu a discutat la CRP despre relatia sa cu presa

Presedintele Traian Basescu a discutat, ieri, cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa ( CRP ) despre relatia ziaristi-politicieni, in cadrul intalnirii fiind exprimate nemultumiri in privinta comunicarii presei cu institutiile statului. "A fost o discutie extrem de importanta, constructiva, care a vizat relatiile presa-politicieni. Fiecare ne-am exprimat punctele de vedere, astfel incat atitudinea politicienilor si a presei sa atinga obiectivul pe care si unii si altii il au - satisfacerea cititorilor, respectiv a populatiei", a declarat Basescu, la finalul intrevederii.

CTP: Comunicarea, singura solutie!

Presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a declarat ca intalnirea cu seful statului a fost extrem de utila. "S-au lamurit niste lucruri, pentru ca in vartejul evenimentelor din ultimele luni au fost carente de comunicare. Lucrurile nu s-au inteles exact si de aici au rezultat exprimari nervoase, tensiuni de ambele parti. Destule dintre aceste aspecte le-am lamurit in aceasta sedinta pe viu, cu presedintele Basescu, care se va repeta periodic", a mentionat Popescu. El a spus ca s-au discutat "chestiuni esentiale legate de interesul Romaniei, comunicarea dintre institutiile statului si presa, precum si tratarea momentelor de extrema urgenta in sistemul politica-presa". Popescu a spus ca atat presedintele, cat si membrii Consiliului de Onoare al CRP au exprimat anumite nemultumiri legate de comunicarea reciproca. "Am reusit insa sa cadem de acord in multe privinte", a completat el.In timpul intalnirii, s-a discutat si despre intoxicarile din presa, mentionate de Basescu in cazul ostaticilor. "Presedintele ne-a spus ca, daca noi am fost, poate, vinovati de preluarea neselectiva a unor surse, lasandu-ne la randul nostru intoxicati, in nici nu caz nu este vorba despre ceva premeditat, impotriva interesului national. Este vorba de rezistenta la diverse informatii neclare primite de la surse care poate ne-au intoxicat", a precizat Popescu. Concluziile lui C.T. Popescu, in urma discutiei cu seful statului, au fost: "institutuiile statului trebuie sa-si faca datoria mai bine fata de presa, informatiile oficiale trebuie sa fie mult mai bune, pentru ca altfel pot aparea situatii delicate, cum au mai fost". "Cand nu are ce sa dea, presa incepe sa fabrice ea, stim foarte bine ca acesta este mecanismul", a explicat presedintele CRP.


Un om, o comunitate?

In alta ordine de idei, presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, jurnalistilor, ca, in opinia sa, proiectul Comunitatii Nationale de Informatii (CNI) este legat de reformarea serviciilor de informatii. Intrebat daca proiectul Comunitatii de Informatii ar putea fi promovat in toamna, seful statului a spus: "Daca va fi gata, da."" Dar acest proiect este indiscutabil legat de un proces de reformare a serviciilor", a precizat presedintele. El a mai spus ca nu a anuntat nici un bilant la sase luni al activitatii serviciilor de informatii, "ci doar concluzii".


Doi oameni, o comunitate in diversiune

Proiectul CNI este unul dintre subiectele in disputa dintre Guvern si Presedintie, dupa ce s-a lansat ipoteza conform careia aceasta structura ar trebui subordonata Palatului Cotroceni.Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, duminica trecuta, la Alba Iulia, ca nu stie de vreun proiect de ordonanta privind comunitatea de informatii.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.