Social

Basescu a condus cu doua pahare "la bord"

Presedintele Traian Basescu a chefuit toata noaptea de joi spre vineri la carciuma sa favorita, Golden Blitz , dupa care s-a suit la volanul unui Volkswagen albastru si a plecat acasa, insotit de escorta SPP. Petrecerea, data in cinstea echipei Steaua, a inceput in jurul orei 11 noaptea si s-a terminat abia pe la 5 dimineata.

"Presedintele a baut doua pahare de vin la inceput, iar apoi cinci ore a baut numai apa", a declarat pentru Adevarul, Gigi Becali, patronul Stelei.

Regulamentul privind circulatia pe drumurile publice prevede ca permisul de conducere se retine la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice. In cazul in care concentratia de alcool in sange depaseste 0,80g/l, conducatorul auto a savarsit o fapta penala , care se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la cinci ani. Vineri dimineata, la ora 5, nu se afla insa, pe langa Golden Blitz , niciun agent de circulatie care sa-l puna pe seful statului sa sufle in fiola.

Cadrele SPP, care ocupau vreo patru masini, nu au indraznit sa-i atraga atentia presedintelui Romaniei ca ar putea reprezenta un pericol pentru ceilalti participanti la trafic, dupa ce a stat, timp de sase ore, in restaurant si avand in vedere inclusiv faptul ca afara ploua foarte puternic.

Pana la ora inchiderii editiei, Administratia Prezidentiala nu a oferit nicio explicatie in legatura cu posibilitatea ca seful statului sa fi condus sub influenta alcoolului si nici cui apartinea autoturismul, care nu apare in declaratia de avere a lui Basescu. Nu este clar cine a platit petrecerea de la Golden Blitz, dar invitatia i-a apartinut sefului statului.

"Presedintele s-a bucurat de ceea ce am spus eu despre Tariceanu"

Becali ne-a declarat ca Basescu l-a sunat imediat dupa meci si a invitat toata echipa Steaua la Golden Blitz. "M-a sunat si inainte de meci, ca sa-mi ureze succes si sa-mi spuna scorul, dar nu l-a nimerit. Apoi m-a sunat in pauza meciului sa-mi spuna ca ne calificam cu 0 - 0", a mai spus finantatorul Stelei.

Presedintele Romaniei a petrecut cu Becali la doar cateva ore dupa ce a refuzat sa mearga la meci, intrucat acesta din urma l-a jignit pe premierul Tariceanu. Refuzul presedintelui Basescu de a participa la meciul Steaua - Rapid e vazut de Becali ca "un simtamant politic de moment". "Eu cred ca presedintele Basescu s-a bucurat in legatura cu ceea ce am spus eu despre Tariceanu", a mai adaugat Gigi Becali.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea