Social

Baronii PSD sunt reciclati de PNL, PD-L si PNG

Moralitatea politica si diferentele doctrinare ireconciliabile invocate la centru de partidele lui Boc sau Tariceanu nu se aplica si in teritoriu. Mischie la Gorj, Copilau la Olt, Flaiser la Iasi si la Galati.

Sunt doar patru exemple de PSD-isti pursange abandonati de partidul lor si recuperati pe post de candidati la sefia consiliului judetean de catre PD-L, PNL si PNG. Nicolae Mischie, spre exemplu, paraseste partidul de suflet pentru formatiunea lui Gigi Becali, candidand in sistem uninominal la sefia CJ Gorj. Daca in cazul PNG e usor de inteles dorinta de a castiga functii cu orice pret la alegerile locale, celelalte exemple sunt greu de explicat politic de catre PNL si PD-L.

Copilau, actualul pre­sedinte al CJ Olt, a schimbat partidul transformandu-se peste noapte in liberal doar pentru a-si reinnoi mandatul la sefia con­siliului judetean. In fine, Lucian Flaiser negociaza si cu PNL si cu PD-L pentru a se vedea instalat a treia oara pe fotoliul de sef de judet dupa ce PSD si-a ales un alt candidat pe acelasi post.

In fine, la Galati, Marius Necula , pesedist cu state vechi, a fost recuperat de adversarii sai teoretici de la PD-L. Surse liberale si democrat-liberale sustin ca-si asuma pierderea de imagine la nivel national in urma acestei campanii de reciclare a baronilor PSD-isti deoarece castigurile pe plan local pot fi mult mari.

Mischie imbina ideile PSD cu cele ale PNG

Fostul baron PSD, Nicolae Mis­chie, va candida la sefia Con­siliului Judetean Gorj din par ­tea PNG, dupa ce a fost de­zamagit de fostii colegi de partid. Controversatul politician gorjean spune ca le-a lasat social-democratilor un partid bine organizat, insa nu-i este frica de contracandidatul din partea PSD, care acum este un partid pe butuci.

Cat despre doctrinele celor doua partide, Mischie spune ca ideile trebuie imbinate. “Se ia ce este mai bun din doctrina PSD si se foloseste in continuare in politica PNG. Pentru ca oamenii din PSD nu au fost seriosi fata de mine: nu m-au chemat nici sa-si ceara scuze, nici sa reintregim formula.

Din partea lor candideaza la presedentia CJ Gorj Ioan Calinoiu si eu sunt prieten cu el, dar va castiga cine are mai mult apromb din partea electoratului. Ei au vrut situatia asta si mie imi pare rau ca s-a ajuns aici, dar daca nu au fost seriosi… Pentru ca eu le-am lasat un partid foarte puternic, cu 32.000 de membrii, iar ei l-au distrus, mai au doar 10-12.000. Dar eu am fost corect fata de ei, ei nu fata de mine. Asa ca nu mi-e frica pentru ca stiu ca nu o sa pierd in fata lor”, a declarat Nicolae Mischie.

PSD-istul Copilau sare ofticat in barca PNL

Un alt baron local, controversat al PSD-ului, este olteanul Jenel Copilau, actualul presedinte al CJ Olt, care vrea sa-si pastreze in continuare functia candidand din partea PNL.

„Eu am initiat proiectul de lege prin care presedintele de consiliu judetean sa fie ales prin vot uninominal, asa ca era culmea ca tocmai eu sa nu candidez. As fi putut candida si din partea PSD, dar daca nu m-am inteles... Dar va spun ca presedintele Consiliului Judetean Olt tot eu voi fi, pentru ca toti primarii de comune sunt alaturi de mine. Pentru ca ei stiu ca banii in judet nu sunt adusi de senatori sau deputati, ci tot de presedintele Consiliului Judetean“, spune, increzator, Jenel Copilau.

Necula isi muta „master planul“ de Galati la PD-L

Copil de suflet al ”celebrului” senator-maior PDSR Ilie Platica Vidovici, Marius Necula a parasit pentru a candida, din partea PD-L, la presedintia Consiliului Judetului Galati.

Despre schimbarea de culoar politic, Necula spune: „Eu nu trebuie sa-mi schimb mesajul, ramane acelasi din PSD. PSD-ul a glisat mult spre stanga si a lasat loc liber. Nu mai da mesaje decat pentru asistatii social. Campania mea electorala va avea  un singur pilon: master planul la nivelul judetului si absorbtia de fonduri“.

Marius Necula a fost lansat, mai , in afaceri de catre binefacatorul sau Platica. Prin firma „Mims“, asociata la randul ei in doua firme ale unui alt personaj controversat din Galati Maricel Pacuraru, Marius Necula a vandut din plin tabla din Sidex, dar si benzen, un produs secundar din procesul tehnologic al combinatului side­rurgic, care a fost desfacut direct la pompe, pe post de benzina. Intrarea sa in politica i-a adus lui Marius Necula functia de reprezentant al la Galati.

Pista de lansare Ilie Platica Vidovici a fost uitata repede si Marius Necula a sarit in barca noului presedinte PSD Galati, Dan Nica, politician care i-a devenit si nas. Necula a atins apogeul politic in 2003, atunci cand cumatrul Nica l-a propulsat pe postul de prefect al judetului de la Dunare.

La Iasi, Flaiser se scoate la mezat

Lucian Flaiser, PSD-ist de cursa lunga, aspira la al treilea mandat la sefia Consiliului Judetean Iasi. Doar ca va candida sub alta umbrela dupa ce sondajele de partid l-au cotat mai bine pentru aceeasi functie pe fostul primar al Iasiului, Constantin Simirad.

Maniat ca  nu i s-ar fi recunoscut meritele, Flaiser a amenintat ca va demisiona din PSD, afirmand taios: „Pana acum am stat in banca mea, mi-am vazut de administratie, dar voi spune multe lucruri in campanie“. A negociat cu PNL-ul, dar a esuat. Declara ca se simte atras de PD-L, ca il apreciaza pe candidatul acestui partid la functia de primar, europarlamentarul Dumitru Oprea, si inca negociaza daca sa… coboare un etaj, de la PSD la PD-L in cladirea care adaposteste ambele sedii. Negocierea tine si de primarii care l-ar urma pe Flaiser daca demisioneaza de la social-democrati.

Desi lansat cu pompa de Emil Boc si Theodor Stolojan, senatorul Dan Carlan, liderul local al democrat-liberalilor, ar renunta la sefia Consiliului Judetean pentru experimentatul Flaiser. „Eu nu am dat bani la Consiliul Judetean pe criterii politice si chiar mi s-a reprosat asta de la partid”, a mai spus Flaiser, fostul social-democrat care de 8 ani conduce judetul.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea