Social

Barbu: calvarul mamelor mai dureaza trei saptamini

Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu , sustine ca tot scandalul creat in jurul indemnizatiei pentru cresterea copilului va mai dura trei saptamnini. El le-a explicat mamelor care stateau vineri la coada pentru a-si depune dosarele ca reformarea sistemului presupune si asemenea inconveniente.

Dupa aproape doua saptamini in care mamele au facut coada la ghiseele directiilor de munca pentru indemnizatiile de crestere a copilului, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, afirma ca aceasta situatie este inca departe de final. Prezent vineri la directiile de munca unde mame cu copii in brate faceau coada la depunerea dosarelor, ministrul Barbu a fost luat la intrebari de femeile disperate. Acestea i-au reprosat ca Guvernul nu face altceva decit sa-si bata joc de noi si sa ne faca viata un calvar cu acest nou sistem. Gheorghe Barbu nu a putut sa le ofere decit explicatia ca reformarea sistemului este necesara si presupune asemenea inconveniente, dupa care a intors spatele si a plecat, potrivit MEDIAFAX.

Nu puteam lua nici o masura speciala in aceasta situatie, care nu este deloc placuta intr-adevar. O sa mai treaca o perioada de timp pina cind or sa ajunga toate dosarele la noi, probabil doua, trei saptamini, ne-a declarat ministrul Gheorghe Barbu. Acesta a mai adaugat totusi ca a decis sa ia alte tipuri de masuri in urma observatiilor de pe teren, care sa inlesneasca procesul de colectare a dosarelor. Vom suplimenta personalul, inclusiv de la alte institutii implicate, dar si spatiul necesar desfasurarii acestui proces, a mai spus Barbu. Ministrul a cerut angajatorilor sa se duca personal sa depuna dosarele de acum incolo, pentru a usura situatia mamelor. Acestea ar putea fi scutite si de drumul lunar la primarie pentru depunerea adeverintei de inactivitate profesionala, pentru care se cauta o abordare intr-o alta forma. Gheorghe Barbu a mai spus ca va discuta cu reprezentantii Postei Romane prelungirea termenului de plata a indemnizatiilor pina in 25 februarie, pentru a se mai cistiga citeva zile pentru depunerea dosarelor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea