Social

#infectie covid #covid #spital

Barbatul infectat pentru a treia oara in 6 luni cu Covid! Caz unic in tara!

Cazul unui barbat din Buzau, infectat de trei ori in decurs de 6 luni, cu Covid, uimeste medicii. 

 

Un barbat de 70 de ani din judetul Buzau s-a imbolnavit pentru a treia oara de Covid-19, in mai putin de sase luni. Asta desi barbatul este vaccinat cu doua doze de vaccin produs de Pfizer.

Barbatul, care acum este infectat pentru a treia oara, este internat la acum in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Buzau. 

Potrivit informatiilor de la medici, cazul este unic in tara. Barbatul este infectat pentru a treia oara cu Covid, intr-un timp foarte scurt. Prima oara a avut o forma usoara de boala, a doua oara, in toamna, o forma medie, iar acum este intr-o stare buna, avand o forma usoara a bolii, sustine medicului care il supravegheaza. 

Explicatia medicilor este simpla. Anticorpii dobanditi prin boala nu sunt siguri in infectia cu noile tulpini de Covid. 

"Este un pacient care este la al treilea episod de COVID, primul in august, al doilea candva in octombrie si al treilea este internat momentan la noi.

Este un barbat cu comorbiditati, o hemopatie maligna, probabil ca este cu omicron, are o forma usoara fara afectare pulmonara. In octombrie a avut o forma medie, la prima infectare a avut tot o forma usoara.

Anticorpii pe care i-au facut pentru tulpina anterioara nu ofera protectie pentru noua tulpina care circula momentan", a declarat dr. Bogdan Micu, seful sectiei Boli Infectioase de la Spitalul Judetean Buzau, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea