Social

#viata #educatie #barbat #femeie

Barbatii femeilor educate au viata mai lunga

Barbatii aflati langa o femeie educata traiesc mai mult. Potrivit unui studiu elaborat de cercetatorii suedezi, femeile care au urmat cursuri universitare sau postuniversitare le-au adus partenerilor lor de viata o speranta de viata si de durata a familiei mai mare cu aproape 25% fata de cele care au urmat numai cursuri gimnaziale sau liceale.

Specialistii au studiat un esantion alcatuit din 1,5 milioane de persoane cu varste cuprinse intre 30 si 59 de ani si au observat ca femeile educate au o mai mare capacitate de a intelege toate semnalele cu privire la starea de sanatate a membrilor familiilor lor, noteaza Evenimentul Zilei.

Cercetatorii au analizat datele culese in 1990 in timpul unui recensamant efectuat in Suedia si i-au monitorizat, pana in 2003, pe participantii la studiu. Printre aspectele avute in vedere de specialisti s-au aflat si cauzele deceselor unora dintre subiecti - cancer, maladii cardiovasculare si atacuri cerebrale. Astfel au aflat ca educatia unei femei si statutul social al acesteia sunt mult mai importante pentru un barbat decat propria educatie.

"Educatia are o importanta majora, deoarece influenteaza in mod direct speranta de viata prin ocupatie si nivelul veniturilor. De asemenea, educatia isi spune cuvantul si in alegerea partenerului de viata", se arata in studiu.

Potrivit Evenimentul Zilei, Robert Erikson, conducatorul studiului, a fost de parere ca exista mari diferente intre modul in care o femeie educata are grija de alimentatia familiei sale, la fel cum tot femeile educate sunt acelea care sunt mult mai grijulii cu starea de sanatate a membrilor familiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea