Social

Bani negri in dosarul Furtul secolului

Valoarea prejudiciului din cazul Jaful secolului nu va fi niciodata cunoscuta, deoarece banii furati sint bani negri , au declarat ieri surse din politie.

Avocatul lui Gabriel Velescu, unul dintre cei trei autori ai Jafului secolului, sustine ca suma declarata furata nu a putut fi probata cu acte. Surse din politie ne-au declarat ieri, neoficial, ca intr-adevar, banii disparuti in vara lui 2004 ar fi, de fapt, bani negri si ca din aceasta cauza nu va putea fi stabilita niciodata valoarea exacta a prejudiciului.

Avocatul Camelia Niculescu spune ca, potrivit unor acte depuse la dosar de banca ABN Amro, 60 de miliarde de lei din cele o suta declarate furate ar fi fost scoase din banca abia dupa ce unul dintre cei doi complici ai lui Velescu, Petru Nica, angajat al firmei de paza CPI Security, ar fi fugit cu banii.

Sint doua rinduri de acte. Unele facute inainte de a se inregistra furtul si altele dupa. Ne aflam in situatia de acum doi ani. O suta de miliarde nu au fost in nici un caz. Problema este ca valuta gasita la ei era scoasa din circulatie, erau bancnote uzate. Banii nu proveneau din colectari. CPI Security presta o activitate ilegala. Nu aveau puncte de lucru inregistrate la Registrul Comertului , ne-a declarat avocata Niculescu.

In replica, Iuliana Sames, avocata CPI Security - firma angajata de ABN Amro in vederea colectarii si transportului banilor de la mai multe banci din tara - declara ca toate acuzatiile formulate de Camelia Niculescu ar fi contrazise de o expertiza facuta de Banca Nationala, care a fost depusa ieri la dosar si in care se arata ca activitatea bancii ABN Amro a fost perfect legala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea