Social

Bani in plus pentru medicamentele compensate si gratuite

Presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), Eugeniu turlea, a anuntat miercuri suplimentarea sumei alocate pentru medicamentele compensate si gratuite cu 2 miliarde de lei.

Prezent la Comisia pentru sanatate a Camerei Deputatilor, Eugeniu turlea a aratat ca prin aceasta suplimentare nivelul consumului lunar de medicamente se va situa la nivelul anului 2002, apreciat ca fiind acoperitor pana la rectificarea urmatoare de buget.

Pe de alta parte, Comisia a luat decizia modificarii listei de medicamente gratuite si compensate in sensul structurarii acesteia pe doua parti. Prima parte va cuprinde medicamentele de baza, iar a doua parte va avea forma de intentie , necesitand o aprobare din partea unor comisii speciale care pot functiona la nivelul CNAS (in functie de afectiuni ) sau la nivel de judet. In acelasi timp, Comisia va stabili medicamentele care trebuie oferite in cazul unor afectiuni mai grave.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea