Social

#microbi bani #bacterii bani #virusuri #bacterii

3.000 de microbi pe bancnota de 1 leu!

 

Medicii laboratorului clinic al DSP Arad au efectuat un test pentru a vedea exact ce microbi se gasesc pe bancnota de 1 leu si pe moneda de 50 de bani, cele mai utilizate la noi in tara, scrie libertatea.ro.

“Am luat probele de pe bani de valoare mai mica, deoarece circula mai mult. Dupa 24 de ore se vad microbii prezenti, iar in acest caz au fost stafilococ, enterobacter sau bacilul bioceanic. Acestia se gasesc pe toate mediile, totusi in cazul bancnotelor sunt mai periculosi, pentru ca aici exista posibilitatea sa se contamineze mai multe persoane”, a declarat un specialist din cadrul DSP Arad. in total, au fost gasiti nu mai putin de 3.000 de microbi, virusuri sau bacterii!

O alta concluzie a fost ca pe bancnotele din plastic se “lipesc” mai multi microbi decat pe monede, explicatia fiind ca unele metale au efect antiseptic, iar bacteriile nu traiesc pe ele mai mult de 48 de ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea