Social

#banca nationala #muzeu Banca Nationala #muzeu pestera #tezaur Banca Nationala

Banca Nationala isi face muzeu intr-o pestera

Banca Nationala a Romaniei isi va face muzeu intr-o pestera de la Manastirea Tismana, judetul Gorj, zona in care a fost depozitat tezaurul Romaniei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, potrivit Romania TV.

"Vom depune actul de fundatie al Muzeului tezaurului de la Tismana, un proiect pentru care am avut sprijinul si intelegerea Mitropoliei Olteniei", a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

In anul 1944 au fost ascunse la Manastirea Tismana 245 de tone de aur.
"A fost ascuns in stanca Muntelui Starmina. Sus pe munte se vede o cruce, chilia Sf. Nicodim, locul unde Sfantul se retragea sa se roage, iar la baza muntelui este o grota adanca, unde a fost depozitat acest tezaur", a explicat maica Maria Pricopie, stareta a Manastirii Tismana.

Oamenii si autoritatile din localitatea gorjeana s-au aratat incantati de aceasta initiativa si spera ca muzeul sa atraga mai multi turisti.

"Va creste atractivitatea turistica, iar frumusetea este completata de acest muzeu care pune in valoare un moment istoric, dar si o legenda a localitatii noastre", a declarat primarul localitatii Tismana.

Sursa foto: infopensiuni.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea