Social

#bacteria ucigasa #E. Coli O26 #bebelusi Marie Curie #e.coli #sindrom hemolitic-uremic

Bacteria ucigasa, descoperita in lactate!

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza imbolnavirii bebelusilor din Arges, a fost descoperita in produse lactate ale firmei “Lactate Bradet” din Curtea de Arges, a anuntat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.


“Este vorba despre branza proaspata de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost gasit, intre timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Bradet din Curtea de Arges. De asemenea, s-a mai gasit in carne de pasare recoltata din frigiderul unei familii din Bacau, era o pasare din gospodaria personala”, a precizat, pentru Mediafax, ministrul Agriculturii.

„In urma confirmarii prezentei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unitatii, pentru verificari. Datele rezultate in urma verificarilor arata ca lotul respectiv de branza a fost de 25 de kg, produsa in data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regasita la producator sau la comercializare. Masurile dispuse au fost urmatoarele: sistarea activitatii in sectia de branzeturi unde a fost realizata branza proaspata analizata, pana la elucidarea situatiei; efectuarea dezinfectiei in aceasta sectie a spatiilor, utilajelor, ustensilelor si suprafetelor de lucru; dezinfectia va fi urmata de recoltarea de teste de sanitatie care sa ateste eficienta igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, intr-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele doua ferme in momentul receptiei in fabrica, pentru examen bacteriologic si probe de apa, provenite de la intrarea si iesirea din unitate”, se arata in comunicatul ANSVSA.

In acest moment, la Spitalul “Marie Curie” din Capitala mai sunt internati cinci copii, cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea