Social

#boala lyme #capuse bacau #intepaturi capuse

Bacau: 18 persoane intepate de capuse au ajuns la spital

In ultima perioada, Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a fost luat cu asalt de persoane intepate cu capuse. Numai in ultimele 24 de ore, la Unitatea de Primiri Urgente au ajuns 18 persoane, intre care sase copii, conform Mediafax.

Majoritatea pacientilor au declarat ca au fost intepati de capuse dupa ce au intrat in contact cu cainii vagabonzi de pe strazile municipiului Bacau.

"Numarul celor intepati de capuse care apeleaza la serviciile cadrelor medicale de la spitalul din Bacau a crescut semnificativ in ultima perioada, probabil si pe fondul isteriei create in jurul unor cazuri in care au aparut diverse complicatii. Din fericire, nu ne-am confruntat cu niciun caz mai grav, niciunul dintre pacienti neavand nevoie de internare. Dupa extragerea capuselor, s-a procedat si la administrarea unui vaccin antitetanos pentru a preveni o infectie", a declarat, miercuri, Mirela Romanet, purtatorul de cuvant al SJU Bacau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea