Social

#bacalaureat #postare subiecte internet #numar probe #modificare examen bacalaureat

Bacalaureatul se modifica din nou, a patra oara in ultimii 10 ani

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu , a confirmat miercuri ca vrea sa elimine postarea subiectelor de bacalaureat de pe Internet si sa reduca numarul probelor de la sapte la trei.

Ecaterina Andronescu si-a anuntat intentia de a modifica examenul de bacalaureat, incepand cu anul 2010, intr-un interviu pentru Cotidianul.

Inca de anul trecut actualul ministru propunea ca absolventii de liceu sa fie testati la trei probe, nu la sapte, iar examenul sa fie organizat in universitati, pentru a nu se mai copia.

"Un bacalaureat pe examene mai putine, dar exigente, cred ca este exact ceea ce ne-ar trebui. Iar liceul trebuie restructurat in sensul unei mai corecte profilari. Cred ca exemplul Marii Britanii este foarte bun, pentru ca la ei in ultimii ani de liceu sunt putine discipline si in felul acesta aprofundarea este alta", sustine Ecaterina Andronescu.

Astfel, viitorii absolventi de liceu ar urma sa sustina bacalaureatul la trei discipline, de profil, iar subiectele sa nu mai fie postate pe Internet.

"Simt nevoia sa precizez ca anul acesta scolar nu se va face nici o modificare la Bac, cu subiectele pe Internet, chiar daca nu-mi place acest lucru. Dar in acest timp ne vom concentra pe un nou curriculum scolar, bazat pe competentele elevilor, apoi vom stabili exact cum se vor face evaluarile", explica ministrul Educatiei.

Mircea Miclea , fostul ministru al Educatiei si actualul presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Educatie, este de acord cu actualul ministru, insa cu mici observatii.

"Bacul ar trebui sa se dea diferentiat pe tipurile de licee. Nu poti sa evaluezi elevii care fac balet cu cei care fac informatica sau filologia. Dar ar fi bine sa nu se schimbe evaluarea la repezeala. Pentru ca cei care urmeaza anul viitor sa dea Bacul au invatat pe actuala programa scolara . Iar daca modifici examenul, trebuie modificata mai intai programa, in care sa se explice clar ce competente trebuie sa aiba elevul la terminarea unui ciclu de studii. Deci daca nu stim ce sa evaluam, orice evaluare este inutila", spune Mircea Miclea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea