Social

# medie bac # simulare bac #bac 2015 # promovabilitate bac

Bacalaureatul s-ar putea schimba din nou! Ce ganduri are Ministrul Educatiei

Ministrul Educatiei Sorin Campeanu, invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", a vorbit despre rezultatele dezastruoase de la simularea la bacalaureatul 2015 si ce solutii are pentru a indrepta situatia. Una dintre acestea: schimbarea metodologiei de sustinere a examenului!

Dupa ce doar 38% din elevii de clasa a XIIa au obtinut media de trecere la simularea nationala, Campeanu a declarat ca rezultatul este "nesatisfacator". Din acest motiv, acesta sustine ca o varianta ar fi sustinerea bac-ului diferentiat. 

"Pe viitor, luam in calcul un bacalaureat diferentiat, un bacalaureat profesional si un bacalaureat stiintific care sa-ti permita accesul la licenta, master, doctorat. Daca decizia s-ar lua in 2015, schimbarile s-ar aplica din 2019. Este obiectivul nostru de a lua o decizie pana la inceputul anului scolar", a precizat ministrul. 

De asemenea, desi acesta a recunoscut ca nu a parcurs niciun manual de la preluarea mandatului, Campeanu spune ca manualele scolare sunt "neadecvate" si nu exclude o schimbare a lor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea