Social

Babele prefera telenovele

LPF a decis in unanimitate aminarea returului cu o saptamina si prelungirea perioadei de transferuri, dupa ce presedintii de cluburi s-au plins de vreme nefavorabila si terenuri impracticabile.

Ceea ce la inceputul saptaminii parea mai degraba o dorinta a cluburilor brazdate de probleme la inceput de an si de retur s-a concretizat ieri, cind Comitetul de Urgenta al Ligii Profesioniste de Fotbal a decis aminarea startului celei de-a doua parti a competitiei interne cu o saptamina. Motivul, traditional pentru aceasta perioada a anului, il constituie vremea nefavorabila si predictiile meteo pentru sfirsitul de saptamina, ceea ce a facut ca majoritatea terenurilor sa fie impracticabile. Decizia a venit in urma voturilor in unanimitate ale presedintilor de cluburi din Divizia A, fiind luata dupa ce marti Federatia Romana de Fotbal (FRF) hotarise ca partidele din Diviziile B si C sa se amine, de asemenea, cu sapte zile. Masura nu va insemna o noua etapa intermediara, ci intregul program al returului va fi decalat cu o saptamina. Vremea este nebuna ca noi toti, comenta ironic antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, inca de marti posibilitatea ca giulestenii sa revina in iarba abia la meciul cu Hamburg, din Cupa UEFA. De asemenea, perioada de transferuri se va prelungi cu pina la 48 de ore inaintea primului meci.

Ciinii au ragaz sa se organizeze

Decizia forului condus de Dumitru Dragomir, unul dintre membrii fondatori ai clubului, s-a potrivit manusa cu doleantele conducatorilor de la Dinamo. Nicolae Badea si compania s-au numarat printre oficialii care au solicitat prelungirea vacantei cu o saptamina, cu o zi inaintea luarii deciziei. Aceasta in conditiile in care nelegitimarea lui Alexa, schimbarile si tensiunea de la club au afectat, cu siguranta, concentrarea jucatorilor. In cele din urma, vremea s-a dovedit aliatul cel mai important al ciinilor de a obtine un ragaz pentru a-si reveni din socul plecarii presedintelui executiv Giovanni Becali si a antrenorului Esteban Vigo.

Popa saluta aminarea

Nu numai ciinii profita de pe urma intemperiilor. Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa , care in perspectiva meciului cu Poli Timisoara avea la dispozitie un singur mijlocas central, a salutat decizia LPF. Noi nu am apucat sa cerem aminarea returului pentru ca pina aseara (n.r. - marti seara) in Iasi nu a nins, dar de atunci ninge incontinuu. Nu avea rost sa inotam prin zapada. Chiar daca s-ar fi reusit degajarea terenului de zapada, oricum numai fotbal nu s-ar fi jucat, a precizat oficialul din Copou. Inaintea stabilirii aminarii, Popa sustinea ca i-ar mai trebui trei saptamini pentru a pune la punct pregatirea jucatorilor. Cind am spus ca mai vreau trei saptamini de pregatire, m-am referit la faptul ca vreau meciuri de pregatire pe terenuri bune si in conditii optime desfasurarii activitatii. Asa, sa alergi pe zapada sau sa joci un amical pe un teren desfundat, la ce ma ajuta?, a completat antrenorul iesean.

Mobila Iasiului, la a patra licitatie

In afara prognozei nefavorabile, majoritatea cluburilor au si altfel de probleme. La doar citeva ore dupa declaratiile lui Sebastian Bodu referitoare la recuperarea datoriilor din fotbal, Directia Generala a Finantelor Publice Judetene Iasi a scos la licitatie, pentru a patra oara, mobila clubului Poli Iasi. Continuam masurile de executare silita , intrucit speram ca, prin valorificarea bunurilor sechestrate, sa recuperam o parte din valoarea debitelor clubului iesean. Dupa trei tentative esuate, noi sintem optimisti si speram ca, la licitatia ce va avea loc pe 9 martie, vom reusi sa vindem aceasta mobila, a declarat purtatorul de cuvint al institutiei, Maria Taran. De precizat ca valoarea bunurilor imobiliare se ridica la ceva mai mult de 1.000 de euro, in timp ce datoriile sint de peste 500.000 de euro.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea