Social

Azi, elevii dau bacul la 33 grade Celsius

Liceenii vor trebui sa infrunte, saptamana aceasta, temperaturi mari. Oficialii de la Educatie sustin ca nu au luat inca masuri speciale pentru canicula. Dar elevii pot intra la examenele orale cu o sticla de apa.

Bacul incepe azi cu proba orala la limba si literatura romana. Potrivit prognozei meteorologilor, examenul de bac se anunta fierbinte, cu valori termice ce pot depasi saptamana asta 35 de grade Celsius.

Inspectorii scolari spun ca pana acum nu s-au luat inca masuri speciale pentru temperaturi extreme, dar elevii vor fi lasati in sala cu o sticla de apa.

"E uman sa-i lasam cu o sticla de apa. Nu au voie cu sacose sau copiute , pe care le vor lasa la intrarea in sala, dar cu apa ii lasam in sala", spune Marian Banu, purtator de cuvant la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti .

Minimum 5 pentru a merge mai departe

Reprezentantii inspectorului scolar mai spun ca, in cazul in care temperaturile vor creste, se vor lua masuri speciale. "La oral, nu vor fi probleme mari pentru ca elevul are toata ziua la dispozitie. Mai greu va fi la probele scrise, cand va sta in sala trei ore", a adaugat Banu.

Examenul de astazi este important in conditiile in care este eliminatoriu. Elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 pentru a fi considerati promovati. Examenele de bacalaureat vor continua timp de doua saptamani, pana pe 9 iulie.

Prima saptamana de bac

- 23 si 24 iunie - proba orala la limba si literatura romana

- 24 si 25 iunie - proba orala la limba si literatura materna

- 25 si 26 iunie - proba orala la limba si literatura moderna

- 27 iunie - proba scrisa la limba si literatura romana

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea