Social

#eruptie vulcan #tsunsmi #11 martie #atentat terorist #catastrofe #cutremur

11 martie, ziua cea mai neagra din calendar! 3 catastrofe care au avut loc in ultimii ani

Ziua de 11 martie poate fi considerata, pe buna dreptate, una dintre cele mai negre din calendar. De-a lungul timpului, la aceasta data au avut lor mai multe hazarde ale naturii.

Sursa foto: worldvision.com.au

Pe 11 martie 2011, Japonia a fost zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter. Acesta a fost urmat de un tsunami de cativa metri inaltime, care a ras de pe fata pamantului localitati intregi. Aproape 20.000 de persoane si-au pierdut viata sau au fost date disparute in urma tsunami-ului, o catastrofa urmata de accidentul nuclear de la Fukushima.

Sursa foto: wtop.com

Pe 11 martie 2004, patru antentate comise la Madrid au ucis 192 oameni, intre care si 16 romani. Alti 1.800 de oameni au fost raniti.

Sursa foto: srf.ch

Pe 11 martie 1974 a avut loc o eruptie violenta a vulcanului Etna din Sicilia. Din fericire, singurele pagube produse au fost cele materiale, ce-i drept, importante, insa nimeni nu si-a pierdut viata in urma eruptiei vulcanului. Potrivit descopera.ro, Etna are o inaltime de 3.340 de metri, fiind cel mai inalt si cel mai activ vulcan din Europa, dar si cel mai vechi vulcan activ din lume, acesta avand o activitate de peste 6000 de ani.

Sursa foto principala: newscientist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea