Social

#sfanta parascheva #sarbatoare ortodoxa #obiceiuri sf parascheva

Azi e Sfanta Parascheva. Ce obiceiuri respectam ca sa atragem norocul si sanatatea

Crestinii ortodocsi o sarbatoresc astazi, 14 octombrie, pe Sfanta Cuvioasa Parascheva ale carei moaste se afla la Catedrala Mitropolitana din Iasi. Obiceiurile corelate acestei sarbatori dateaza de sute de ani si sunt respectate si in prezent.

Pentru a tine la distanta ghinionul, negii, bolile de ochi si durerile de cap, astazi credinciosii nu lucreaza, nu spala si nu cos. Odinioara, la tara, nici macar focul nu se facea in casele crestinilor pe 14 octombrie.

Tot de Sfanta Parascheva, traditia spune ca nu se mananca poame in forma de cruce, nici castraveti ori nuci. In plus, se spune ca asa cum va fi vremea astazi, tot astfel va fi si in zilele de sarbatoare care au mai ramas din acest an.

An de an, sarbatoarea atrage mii de credinciosi care vin in pelerinaj la moastele sfintei de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, unde se roaga pentru sanatate, armonie si bani.

In acest sens, CFR Calatori a suplimentat numarul de trenuri inspre si dinspre Iasi in perioada 10-16 octombrie.

Foto: sfanta-parascheva.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea