Social

#avocati #bulgaria #justitie #legislatie #plangere #bruxelles

Avocatii straini reclama Bulgaria la Bruxelles

Un grup de firme straine de avocatura a adresat o plangere Comisiei Europene, reclamand ca legea bulgara nu respecta regulile europene care permit avocatilor sa practice in alte state membre.

Acesta este ultimul dintr-o serie lunga de reprosuri care i se aduc Sofiei in ceea ce priveste justitia, scrie cotidianul Financial Times citat de Newsin. Plangerea la Comisia Europeana a fost inaintata de un grup de firme printre care DLA, CMS Cameron McKenna din Marea Britanie si Wolf Theiss din Austria. Potrivit plangerii, legea bulgara nu permite firmelor straine sa isi deschida filiale cu numele firmei-mama si contine prevederi nerezonabile, precum obligatia avocatilor straini de a da examene suplimentare de drept bulgar. Avocatii straini spun ca regulile impuse de autoritatile de la Sofia ii elimina de pe piata locala si lasa firmele bulgare fara concurenta. Peter Valert, partener la DLA Piper Weiss-Tessbach, una dintre firmele reclamante, a spus ca asemenea dispute vor deveni tot mai frecvente, pentru ca avocatii din noile state membre isi conving guvernele sa ii protejeze de concurenta firmelor de avocatura straine. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea