Social

#mircea tiba #avocati #miting #arest

Avocatii din Oradea vin in spijinul unui coleg arest pentru trafic de influenta

Aproximativ 40 de avocati, reprezentanti ai Asociatiei Tinerilor avocati din Bihor , au organizat, marti, un miting de sustinere a avocatului Mircea Tiba , mentinut in arest pentru ca ar fi primit bani pentru a interveni in mutarea procesului unui detinut in alt oras.

Cei 40 de avocati au stat in fata Palatului Justitiei din Oradea timp de o ora, fara sa scandeze, ori sa recurga la alte metode de a atrage atentia asupra lor.

Potrivit presedintelui Asociatiei Tinerilor Avocati din Bihor, Anca Toda, protestul a fost autorizat de Primarie si a avut ca obiect modul in care a fost arestat, la Timisoara, colegul lor din Baroul Oradea, Mircea Tiba, acuzat, alaturi de comisarului sef Viorel Renu, de la Politia Timisoara, ca ar fi primit bani pentru a interveni in mutarea procesului unui detinut in alt oras.

"Suntem ingrijorati de modul in care a fost arestat colegul nostru Mircea Tiba, deoarece ne simtim si noi in pericol de a fi arestati oricand pe baza denunturilor unor clienti nemultumiti. Nu vrem sa facem presiuni pentru eliberarea din arest a colegului nostru, insa dorim sa atragem atentia opiniei publice asupra modului in care se face justitia in Romania", a spus Anca Toda.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea