Social

#defectiuni la bord #aterizzari urgenta #EgyptAir #prabusire avion #marea mediterana #MS804

Avionul EgyptAir, 3 aterizari de urgenta inainte de a se prabusi

Detalii socante au iesit la iveala in cazul avionului de Airbus A320 al companiei EgyptAir, ce s-a prabusit in zona insulei grecesti Karpathos, in data de 19 mai. Inainte de a se prabusi, aeronava a efectuat cel putin trei aterizari de urgenta in cele 24 de ore intainte de a se produce accidentul.

Informatiile au fost oferite de Jean-Paul Troadec, fostul director al Biroului de anchete si analize pentru securitatea aviatiei (BEA) din Franta, pentru Euronews.

"Aceste noi descoperiri sunt importante pentru anchetatori. Nu putem presupune ca stim cu exactitate ce s-a intâmplat la bord, insa nu este in totalitate normal ca un avion sa se intoarca de mai multe ori din drum, dupa un incident tehnic, fara a gasi nimic in neregula", a adaugat Jean-Paul Troadec.

Sistemele de avertizare numite ACARS ar fi semnalat o anomalie la bord, la scurt timp dupa decolarea de pe trei aeroporturi unde avionul a aterizat. Aceste avertizari au fost investigate de fiecare data de tehnicienii de la sol, care nu au fost gasit nimic in neregula, iar avionul a primit aprobarea sa decoleze si sa-si continue zborul, scrie mediafax.ro.

Sursa foto: egyptianstreets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea