Social

#avertizare de vreme rea #avertizare meteo #lapovita #ploi #ninsoare

Avertizare meteo: ploi, lapovita si ninsoare in urmatoarele zile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare meteorologica de vreme rea. Mai multe zone ale tarii vor fi afectate de precipitatii sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare, in perioada 07 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00. Precipitatiile vor fi moderate cantitativ si se vor manifesta si intensificari ale vantului.

 

“In intervalul mentionat temporar vor fi precipitatii, in cursul zilei de joi (7 ianuarie), local in nord, centru si nord-est, iar din a doua parte a noptii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi in extindere dinspre sud, urmand sa cuprinda cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi mai insemnate cantitativ indeosebi in jumatatea de sud, unde se vor acumula 15...25 l/mp.

Vor predomina ploile, iar in cursul zilei de vineri (8 ianuarie) si in noaptea de vineri spre sambata (8/9 ianuarie), precipitatiile vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, cu precadere in zona deluroasa a Olteniei, Munteniei, in Transilvania si Moldova, unde se va depune strat de zapada.

La munte, temporar va ninge si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura.

Vantul va avea intensificari in zonele montane, in special la inceputul intervalului, cand viteza la rafala va atinge 60...80 km/h, spulberand zapada, iar local si temporar si in celelalte regiuni, in general, cu viteze de 40...50 km/h.

In urmatoarele zile si pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a intervalelor cu precipitatii va fi ridicata, concomitent cu patrunderea si instalarea unei mase de aer rece.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea