Social

#avertizare meteo #vijelii #cod galben #ploi #starea vremii #conditii meteo

Avertizare meteo! Cod galben de ploi si vijelii in jumatate din tara

Toamna isi intra rapid in drepturi! Cel putin 13 judete din tara se afla sub atentionare de cod galben de vreme rea in urmatoarea perioada. Sunt asteptate ploi torentiale insotite de descarcari electrice si vijelii.

Atentionarea ANM este valabila in intervalul 03 septembrie, ora 15:00 – 04 septembrie, ora 23:00 si va afecta judetele din vestul tarii, printre care: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Sibiu, Salaj, Timis si Valcea.

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana si local in Oltenia si vestul Transilvaniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp si izolat 40-50 l/mp, anunta anm.ro.

In celelalte regiuni, cu precadere in zonele de munte, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si in intervale scurte de timp.

Mai multe detalii despre vreme poti gasi pe vremea.acasa.ro.

Surse foto: unsplash.com, anm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea