Social

#cod galben de ninsori #avertizare meteo #ninsori #starea vremii #meteo #conditii meteo

Avertizare meteo! COD GALBEN de ninsori insemnate cantitativ in 15 judete

Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe avertizari de vreme rea, printre care si o avertizare de tip cod galben de ninsori abundente.

Potrivit ANM, in intervalul 08 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00 sunt vizate fenomene precum precipitatii in general moderate cantitativ.

"In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula in general 15...25 l/mp.

Precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare, exceptand Campia Romana si Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala si ninsori si lapovita.

In urmatoarele zile si pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a intervalelor cu precipitatii va fi ridicata, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece", anunta ANM.

COD GALBEN de ninsori insemnate cantitativ

In intervalul 08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00, mai multe judete din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de ninsori insemnate cantitativ.

"In intervalul mentionat, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura va ninge, iar local in Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum si in sudul si sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent", anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea