Social

#ninsori #vremea #meteo

Avertizare meteo. Ce se intampla de la ora 14.00!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de vant puternic pentru mai bine de jumatate de tara, inclusiv Bucuresti.

Informarea meteo intra in vigoare vineri, la ora 14 si este valabila pana sambata, 23 februarie, ora 16. Fenomene vizate sunt: ninsori si strat nou de zapada, intensificari temporare ale vantului, racire accentuata.

in intervalul mentionat se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi mixte in Transilvania si mai ales sub forma de ninsoare in zonele montane, moderate cantitativ in Carpatii Meridionali, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent. in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, la inceput vor fi ploi, care se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare.
Vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de 45....55 km/h. Local se va forma ghetus.

Vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta data, geroasa noaptea si dimineata, mai ales in regiunile nordice si centrale, mai transmite ANM, care precizeaza ca vremea se va mentine rece pana luni (25 februarie).

ANM a emis si un cod galben de vant puternic in interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 - 23 februarie, ora 16.

In Banat, Crisana, Muntenia, Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 55....65 km/h si izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Prognoza speciala pentru Capitala: Vreme deosebit de rece, vant puternic, dar si lapovita si ninsoare

Vremea se va raci in Capitala in urmatoarele doua zile, cu viteze ale vantului la rafala de pana la 65 de kilometri pe ora. Potrivit prognozei speciale publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), va ploua, dar spre seara si noaptea, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vineri, vremea se va raci si va deveni vantoasa. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, dar spre seara si noaptea se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul se va intensifica, astfel ca, va avea viteze in medie de 55...65 km/h si vor fi conditii de ghetus. Stratul de zapada nu va fi consistent.

Temperatura maxima va fi de 4...5 grade, iar cea minima de -7...-6 grade, posibil mai scazuta in zona preoraseneasca.

Sambata, vremea va fi deosebit de rece, iar vantul va mai avea temporar intensificari in prima parte a zilei, astfel ca senzatia de rece va fi amplificata. Cerul va fi variabil, cu innorari la inceputul intervalului.

Temperatura maxima va fi de -2...-1 grad.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca vremea se raceste si vor fi ninsori, viscol, dar si vant puternic. ANM a emis cod galben de vant puternic pentru mai bine de jumatate de tara, inclusiv Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea