Social

#cod portocaliu ploi #avertizare meteo #cod galben ploi #ploi

Avertizare de cod portocaliu de ploi in urmatoarele zile! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), a emis o atentionare de cod potocaliu si galben de ploi valabil pana joi. In aceasta perioada, ploile vor cadea in cantitati mari de pana la 80-90 l/mp.

 

Avertizarea de cod portocaliu de ploi este valabila incepand de marti de la ora 18:00 si pana miercuri la ora 20:00. "In judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 50-60 l/mp si pe arii restranse 80-90 l/mp.", anunta ANM.

Codul galben de ploi, vizeaza 20 de judete din centrul tarii si este valabil incepand de marti de la ora 15:00 si pana joi la ora 10:00.

"In intervalul mentionat, temporar va ploua in majoritatea regiunilor. In special in sud-estul, estul si centrul tarii, precum si in zonele montane si submontane cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp. La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada.

Vantul va prezenta intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depasi la rafala 55-65 km/h cu precadere in regiunile estice si la munte si pentru intervale scurte de timp peste 75-80 km/h in zona litoralului, dar si pe crestele inalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.", scrie ANM.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea