Social

#conditii meteo extreme #avertizare meteo #seceta #romania

AVERTIZARE ANM! 2019, un an al extremelor. Previziuni sumbre pentru Romania

Meteorologii avertizeaza ca anul 2019 este un an al extremelor in ceea ce priveste conditiile meteo. In Romania sunt anuntate temperaturi ridicate si deficit de precipitatii, incepand din luna aprilie. De asemenea, ANM avertizeaza ca sunt sanse mari ca, in Romania, sa se instaleze seceta in acest an.

 

"Din punct de vedere al cantitatilor de precipitatii, ne asteptam ca, in buna parte din tara, acestea sa se situeze in limite normale, exceptand partea de vest, centru si nord a tarii, unde se evidentiaza semnalul unor cantitati deficitare. Prima saptamana a celei de-a doua luni din aceasta primavara, 1 - 8 aprilie, pastreaza acelasi semnal in ceea ce priveste indeosebi cantitatile de precipitatii. Este posibil sa vorbim de o extindere a fenomenului de seceta si in restul tarii, daca valorile de precipitatii se vor situa sub normele climatologice. Va fi un an al extremelor climatologice", a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea