Social

# inmultire cazuri coronavirus #ioana mihaila #tulpina delta # cazuri coronavirus #coronavirus #pandemie #avertisment

Avertismentul ministrului Sanatatii, Ioana Mihaila: Tulpina Delta incepe sa devina dominanta si este mult mai contagioasa

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, trage un semnal de alarma si sustine ca tulpina Delta incepe sa devina dominanta si in Romania. Aceasta atrage atentia asupra faptului ca numarul de cazuri noi se va inmulti considerabil in urmatoarea perioada.

 

"Ne asteptam la evolutii rapide ale numarului de cazuri", a explicat Ioana Mihaila.

Ministrul sanatatii a vorbit, joi searaa, despre cele patru posibile scenarii ale evolutiei pandemiei in cel de-al patrulea val, realizate de INSP (Institutul National de Sanatate Publica). 

"INSP-ul preconizeaza scenariul in care evolutia este cea mai rapida si cu cele mai multe cazuri tocmai din cauza ca tulpina Delta in toata Europa de vest si probabil ca si la noi incepe sa devina dominanta si este mult mai contagioasa decat tulpinile anterioare, motiv pentru care ne asteptam la evolutii rapide ale numarului de cazuri. Partea buna totusi este ca pentru persoanele vaccinate aceasta evolutie rapida si aceasta agravare a valului 4 nu reprezinta un risc. Vaccinurile, vaccinarea completa protejeaza cu peste 90% in fata riscului de spitalizare si niciunul din decese nu a aparut la persoane vaccinate", a afirmat ministrul Sanatatii.

Mai mult, Ioana Mihaila a explicat ca decesele, in cazul persoanelor infectate cu tulpina Delta, s-au inregistrat la persoanele nevaccinate. 

"Nicio persoana vaccinata nu a decedat din cauza infectiei cu tulpina Delta", a subliniat ea.

Numar mare de infectari in aceasta toamna

Ioana Mihaila a afirmat ca specialistii se asteapta ca numarul de infectii sa creasca simtitor in aceasta toamna. Insa a tinut sa precizeze ca persoanele vaccinate sunt protejate si, daca se vor infecta, vor face forme usoare ale bolii sau asimptomatice.

Desi numarul de cazuri vor creste simtitor in urmatoare perioada, Mihaila a precizat ca este putin probabil sa mai ajungem la cifre de 10.000 de cazuri zilnic, potrivit scenariilor facute de INSP.

"Spitalele, daca avem suficienta populatie vaccinata, nu mai sunt depasite. Daca nu mai sunt depasite, inseamna ca cei care dezvolta forme de boala care necesita spitalizare au acces mai usor la servicii medicale (...)", a specificat ministrul.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea