Social

# doze vaccin # vaccin coronavirus #vaccin # vaccin anti-coronavirus

Avertismentul Comisiei Europeane: Nu vor exista suficiente doze de vaccin pentru toti cetatenii UE

Tot mai multe persoane spera ca odata cu vaccinul anti-covid pandemia va putea fi tinuta sub control, daca nu chiar combatuta. Tot mai multe persoane spera ca la inceputul anului viitor sa se poata vaccina impotriva coronavirusului. Cu toate acestea, Comisia Europeana sustine ca nu vor exista suficiente doze pentru toata populatia inainte de ianuarie 2022.

 

„Nu vor exista suficiente doze de vaccin anti-Covid-19 pentru intreaga populatie inainte de sfarsitul lui 2021”, le-a transmis luni un oficial al Comisiei Europene diplomatilor statelor membre intr-o intalnire cu usile inchise, potrivit unei persoane care a participat la intrunire, potrivit sitirleprotv.

Avertismentul vine, desi Uniunea Europeana are o populatie de aproximativ 450 de milioane de locuitori, iar UE a rezervat in prima faza peste 1 miliard de doze ale unui potential vaccin. 

In momentul de fata UE negociaza rezervarea unui miliard suplimentar de doze cu alte companii, asta cu atat mai mult cu cat expertii in domeniu avertizeaza ca nu toate vaccinurile dezvoltate se vor dovedi a fi eficace. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea