Social

#valul 5 #pandemie #avertisment #romania #vaccinare

Avertisment! Valul 4 s-ar putea suprapune cu valul 5, in Romania!

Medicii si autoritatile sanitare trag un semnal de alarma anuntand ca valul 5 cu care se confrunta in acest moment tarile europene se poate suprapune cu valul 4 in care se afla Romania, la ora actuala.

 

„Presiunea e uriasa, acest val 4 nu a trecut si mesajul nu poate fi acela ca ne putem relaxa cu totii. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar azi suntem la 43% rata de vaccinare pentru cei de peste 12 ani. Cu aceasta rata suntem clar expusi unui viitor val pandemic. Noi putem sa ne punem sperante ca o sa se termine odata cu valul 4, dar va spun ca nu o sa se termine in Romania. La 43% rata de vaccinare nu are cum, nici la 60%”, a precizat ministrul interimar Cseke Attila, citat de adevarul.ro.

„Din ce vedem azi si in Occident, putem trage niste concluzii. Se pare ca toti vom fi imunizati, intr-un fel sau altul, pe cale naturala, o solutie nedorita, pentru ca e dupa trecerea printr-o boala total imprevizibila, ori prin vaccinare, o solutie mai convenabila si corecta medical”, a adaugat ministrul.   

Vaccinarea este singura solutie

Medicii si autoritatile atrag, inca o data atentia, ca vaccinarea este singura solutie pentru a scapa de pandemie, dar si pentru a evita formele grave de boala, respectiv spitalizarea.

Medicii atrag atentia ca daca nu ne vaccinam in numar mare, cat mai curand, valul 5 care face acum ravagii in Europa, se va suprapune cu valul 4 din Romania, care nu s-a terminat inca.

“Uitati-va ce este in vestul Europei in care sunt vaccinati peste 80%, valul 5 incepe sa se manifeste. Sunt 50.000 de noi imbolnaviri in Germania. La noi intotdeauna valul a ajuns cam cu 3-4 saptamani mai tarziu decat in Vest. Diferenta ar fi ca la ei valul 5 este la persoanele vaccinate majoritar, prea putin la cele nevaccinate, pentru ca nu prea mai sunt. La noi va fi la cele nevaccinate in primul rand si o parte din cele vaccinate, diferenta fiind ca cele nevaccinate vor ajunge in spital, iar persoanele vaccinate vor face forme usoare si stau acasa”, a explicat prof.dr. Emanoil Ceausu, medic primar de boli infectioase. 

“Trebuie accelerata neaparat. S-ar putea ca introducerea Certificatului verde sa accelereze vaccinarea, asa cum a fost peste tot in Vest. Cand s-a introdus Certificatul verde, au fost cozi la vaccinare. Si-a dovedit utilitatea peste tot pe unde a fost introdus”, a adaugat medicul Emanoil Ceausu.

Totodata, medicul indeamna oamenii sa repecte masurile de pritectie necesare in pandemie precum purtarea mastii de protectie, distantarea sociala si o igiena adecvata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea