Social

#coronavirus #medici #avertisment

Avertisment terifiant! 10.000 de cazuri de imbolnaviri pe zi la final de septembrie

Medicii din Romania trag un puternic semnal de alarma! Pana la finalul lunii septembrie cifrele vor deveni cu adevarat cutremuratoare. Varianta Delta a coronavirusului este mult mai virulenta decat se asteptau autoritatile, iar masurile de relaxare care sunt in continuare in vigoare, nu ajuta la scaderea raspandirii virusului. 

Cifrele s-au dublat in mai putin de o saptamana atat in ceea ce priveste numarul de infectari cat si cel al persoanelor decedate. A crescut exponential si numarul persoanelor internate in spitale, dar si in sectiile ATI.

"Stim ca Delta se raspandeste cu o viteza mai mare, fiecare pacient infectat infecteaza 6, 7, 8 oameni in jurul lui, fata de standad. Sunt imbolnaviri la varste tinere. Avem cazuri in Terapie Intensiva de 28 de ani. Ne asteptam la o crestere logaritmica a numarului de cazuri. Putem sa ajungem la 10.000", declara Catalin Apostolescu, directorul medical de la Institutul Matei Bals, din Capitala, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea